Zamieszczone przez Octa-vian
Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
No i to blad ... bo porownujac trzeba to zrobic na tyle dokladnie ile sie da. Zreszta nie tylko za ESP w 01 trzeba doplacic. Z cennika wynika ze nie ma tam nawet tylnej wycieraczki i innych drobiazgow. Reasumujac cena 02 z czegos wynika m inn. z lepszego seryjneg wyposazenia dlatego chcialem zwrocic uwage ze roznica w cenie nie jest tak duza jak sie wydaje. No niemniej rozumiem ze komus moze brakowac tych 10 tys jak kupuje wersje podstawowa 01.
-
Tylko że pewnie takich samochodów nie wypuszczają z fabryki i będzie to ukryty koszt dla klienta.Zamieszczone przez voltarZ cennika wynika ze nie ma tam nawet tylnej wycieraczki
Coś w stylu podawania cen modeli bez np. lakieru metallic, a takie w ogóle nie są produkowane (np. Honda Civic 2-generacje wstecz, metallic za 2.000 zł), albo Kia Venga bez ESP (fabryka montuje ESP do każdego egzemplarza, ale w cenniku podają cenę bez i w "promocji" ESP za 1000 zł).Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
Octavia jest produkowana w kolorach niemetalicznych ... podobnie jak i bez wycieraczki. Zrobia ci dokladnie taka jak zamowisz ... a jak bierzez z placu i ma wycieraczke to zareczam cie ze jest to na fakturze wiec o jakim to koszcie ukrytym mowisz ?Zamieszczone przez MorgothTylko że pewnie takich samochodów nie wypuszczają z fabryki i będzie to ukryty koszt dla klienta.Zamieszczone przez voltarZ cennika wynika ze nie ma tam nawet tylnej wycieraczki
Coś w stylu podawania cen modeli bez np. lakieru metallic, a takie w ogóle nie są produkowane (np. Honda Civic 2-generacje wstecz, metallic za 2.000 zł), albo Kia Venga bez ESP (fabryka montuje ESP do każdego egzemplarza, ale w cenniku podają cenę bez i w "promocji" ESP za 1000 zł).
Komentarz
-
Ja też przerabiałem:
O1+podstawowy pakiet z klimą =>
O1+podstawowy pakiet z klimą+parę dodatków (chciażby ta wycieraczka, boczne pp, czujnik parkowania) =>
O2 mint =>
O2 mint + parę dodatków =>
O2 ambiente
Stanęło na O2 mint + parę dodatków. Generalnie najgoorszą opcją było doposażanie O1 bo szybko osiągało się poziom O2 mint. W moim przypadku w grę wchodziło więc albo O1 bez zbędnych dodatków (tylko to co najpotrzeniejsze!) - albo O2. Ceny są tak skalkulowane, że nie warto b. dopsażać O1 (pakiet + ew. 1 lub 2 niedrogie dodatki)
Komentarz
-
Komentarz
-
-
...a najlepiej mieć to, co dokładnie się chce (i nic ponadto)Zamieszczone przez szkodaale lepiej mieć coś zbędnego niż nie mieć niezbędnegoZamieszczone przez golibrodaJednak dołożenie do wersji wyższej skutkuje dopłatą za rzeczy czasami użytkownikowi zbędne.
Komentarz
-
Komentarz
-
Masz racje ... ja mam wypasionego i dpososazonego Eleganca i ciagle go jeszcze doposazamZamieszczone przez golibrodaPo co dopłacać za coś czego się nie chce.
Tak to wszystko jest wyliczone, aby wyciagnać od użytkownika kasę. Nie znajdzie się złotego środka w wyposażeniu ... zawsze bedzie przesyt lub niedosyt.
Wielu to przerabiało i ONI :szeroki_usmiech o tym wiedzą.
Roznica pomiedzy wersjami wyposazeniowymi 02 czyli Classic/Mint - Ambiente - Elegance to jedna sprawa. Jezeli jednak przeskakuje sie generacje auta to juz tym bardziej trzeba sie zastanowic i moim zdaniem lepiej doplacic.
Komentarz
-
Zdawało mi się dotychczas, że nie da się kupić Skody bez wycieraczki tylnej, mimo takowej wersji w cenniku, a każdy sprzedawca ma w obowiązku namówić klienta na wycieraczkę, bo fabryka i tak wypuszcza auta z tym elementem.Zamieszczone przez voltarOctavia jest produkowana w kolorach niemetalicznych ... podobnie jak i bez wycieraczki. Zrobia ci dokladnie taka jak zamowisz ... a jak bierzez z placu i ma wycieraczke to zareczam cie ze jest to na fakturze wiec o jakim to koszcie ukrytym mowisz ?
Hmmmm widzę tu typowo szkopskie podejście do wyposażenia = jak nie ma na fakturze, to nie ma w aucie, czyli mówiąc inaczej lista wyposażenia ma klika(naście stron) i dłub sobie człowieku sam :?
Z tego co wymieniłeś, to faktycznie najrozsądniejszy wybór 8)Zamieszczone przez krzysiek1974Stanęło na O2 mint + parę dodatków.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
każda O2 od MY 2005 z wycieraczką, do O1 trzeba zamawiać, oczywiście w liftbekuZamieszczone przez MorgothZdawało mi się dotychczas, że nie da się kupić Skody bez wycieraczki tylnej
niektórzy wolą właśnie to od tych gotowych paczek, w civiku był ten problem, że chcieliśmy coś z wersji niższej i coś z wyższej, ale "Panie nie da się" :?Zamieszczone przez MorgothHmmmm widzę tu typowo szkopskie podejście do wyposażenia = jak nie ma na fakturze, to nie ma w aucie, czyli mówiąc inaczej lista wyposażenia ma klika(naście stron) i dłub sobie człowieku samsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
No tak japońce to minimaliści, za to IMO ideałem są niektóre modele koreańskie - w sumie można mieć dowolnie skonfigurowany model na bazie kilku gotowych pakietów + dodatki.
Skoda nie jest zła w tej mierze, ale i tu jest pełno ograniczeń, np. niektóre pakiety/dodatki wykluczają się wzajemnie, albo wymagaj dokupienia kolejnego pakietu.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem potrzebuję szybkiej pomocy przy konfiguracji samochodu.
Zdecydowałem się na zakup Skody Octavi kombi 1,8 TSI w wersji Family Plus i chciałbym ją dodatkowo doposażyć w wyświetlacz maxi dot , funkcja corner do halogenów i czy warto dopłacać 200 zł do alarmu z funkcją przechyłu.
I jeszcze którą tapicerkę wybrać do nadwozia Platin Onyx czy Blue,
felgi Proxima czy Crateris za wszelkie sugestię będę wdzięczny samochód zamawiam przez internet i nie mam możliwości odwiedzenia salonu. decyzję muszę podjąć do najbliższego
poniedziałku dzięki.
Komentarz
-
kazek103, po jaką chorobę piszesz to samo w dwóch różnych wątkach ??!!
P.S.
Gratulacje odgrzania 2 letniego kotleta
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
jak mają ukraść to nawet przechył nie pomoże...
jeździsz pewnie bez kornerów i dajesz radę, więc dla mnie to zbędny gadżet...
lepiej to wydać na ładniejsza końcówkę (chromowaną) wydechu...
Komentarz
Komentarz